Plakater

Fra AktiWiki
Spring til navigation Spring til søgning

En god måde at gøre sig synlig på er ved at sætte plakater op. I provinsen er der færre plakater i bybilledet end i større byer. Derfor betyder en nats plakatopsætning, at man kan gøre sig temmelig synlig. Plakatopsætning er ulovligt og kan straffes med bøde på op til 500 kr., men tolereres ofte, hvis man sætter plakater op der, hvor de alligevel ikke støder nogen. Det kan være på grå mure, lyskasser og elskabe. Er der sat byggeplader op af tyndt træ kan de også anvendes.

Plakater sættes op med tapetklister. Lav den ikke for tynd. Tapetklister kan købes hos farve- og tapethandeleren, Silvan eller i en malerforretning, og koster ikke alverden.

I mindre byer anbefales det at sætte plakater op om natten for ikke at vække opsigt. Sæt som hovedregel aldrig plakater op alene. Er man to, kan den ene altid holde udkig efter politiet eller byens lokale voldsbøller.

Grundlæggende er det væsentligt at plakatens budskab er tydeligt og at der er en vis "power" i den, så den vækker opsigt. Laver I selv en plakat så sørg for guds skyld for, at der ikke er stavefejl. Det ser ikke så godt ud.

En god ting ved plakater er også når de rummer humor.

Fremgangsmåde ved ophængning:

 1. Tapetklister på den flade plakaten skal ophænges på
 2. Plakaten ophænges på fladen
 3. Tapetklister ovenpå plakaten (for bedre holdbarhed)

Tips:

 • For ekstra holdbarhed ved plakater på vinduer: - Bland cement i tapetklisteret. (den frygtede "Stalin Blanding")
 • For at afskrække folk fra at hive dem ned: - Bland meget små stykker knust glas i tapetklisteret.
 • For at afskrække og forlænge holdbarheden: - Bland en smule vandglas (Natriumsilikat Na2SiO3(aq)) i klisteret. Vandglas kan fås i alle malerbikse; det er en smule dyrt, men der er til mange gange i en flaske.
 • Arbejd helst i hold på 3, en påfører klister og en anden placerer plakater. Den sidste holder øje med politiet.

Sådan undgår man problemer med plakatmafiaen i Kbh. (og andre steder hvor en sådan forefindes):

"Plakatmafien" er et begreb, der dækker over de folk, der sætter plakater om som levebrød. Ligsom du ville blive bitter over at finde en DF valgplakat hvor du lige har spray'et "Luk røven - åben grænserne!" (eller noget mere konstruktivt) bliver de også bitre hvis du sætter propaganda oven på de plakater de har sat op, og de tager hævn! Plakatmafien er en frygtelig modstander

 • Kun udløbne plakater overdækkes
 • Plakater hænges altid så pænt op som muligt

NB: I vinterhalvåret bør man gøre sig umage med hjørnerne for at sikre længere holdbarhed.

Redskaber: Der findes særlige udglatningskoste, men de er ikke nødvendige. Ligeledes findes der særligt plakatophængningsklister, men tapetklister er udmærket.

Opskrift på hvedeklister

Her følger en opskrift på et billigt klister, hvis du ikke har råd til købeklister

Du skal bruge

Vand

Hvedemel (fint)

 1. Bland vand og hvede i forholdet 1 kop vand til 2 spiseskefulde mel
 2. Kog blandningen i en gryde ved svag varme indtil massen er som lim. (brug ikke din mors bedste gryde! det er et helvede at gøre rent hvis det brænder på)
 3. Tilsæt evt. lidt sukker for at blandingen bliver ekstra stærk
 4. Put i den beholder du vil have med på gaden, og sæt den på køl