Nedrivning af valgplakater

Fra AktiWiki
Spring til navigation Spring til søgning

Der er valg og i din by hænger flere valgplakater for nogle racistiske eller liberalistiske partier, dem gider du ikke se på, men hvad skal du gøre? Denne artikel fortæller dig om enkeltpersons- og om gruppe-løsningen.

Enkeltpersons-løsning

Som enkelt person har du nogle svagheder, blandt andet at du ikke kan kikke efter pansere mens du udfører dit arbejde, men kan du ikke skaffe en gruppe så er der jo ikke andre udveje end af tage sagen i egen hånd.

Der er en vigtig regel GØR DET ALDRIG MIDT OM DAGEN, men vent til om aften eller natten hvor de fleste alligevel er indenfor eller sover, så kan du gå rundt i din by og rive plakaterne du ikke kan lig ned. Sæt dig inden du går ud et mål for at det kun er et bestemt partis plakater du river ned, hvis du vil rive dem alle ned bliver det en uoverskuelig opgave hurtigt, og det ville også tage alt for lang tid.

For du den mindste mistanke om at nogen er efter dig, så forsvind stille og roligt, og lad dig ikke friste til at rive flere plakater ned den aften. Bliver du taget, får du en bøde, nogen gange skal du betale udgifter for plakaterne.

Gruppe-løsning

Gruppe-løsningen er den mest korrekte løsning hvis du vil have resultater, kun 4 folk kan få 100 valgplakater ned i løbet af nogle timer, ofte mange flere. Lad to holde udkik efter panserne og to udfører arbejdet, i kan bruge waki'er til aktionen så i kan komme hurtigt i kontakt med hinanden, men ellers råb, sms eller find på måder og kommuniker på mellem jer så i forstår hinanden klart og tydeligt.

En gruppe har ofte bedre tid da de tog der river plakater ned ikke skal kikke efter pansere, derfor anbefales det at de når plakaten er nede knækker den på langs så den med sikkerhed ikke kan genbruges.

Der kan medbringes en tang, men dette kan dog medfører at man kan blive sigtet for ulovlig våben besiddelse og derfor skal man passe ekstre på hvis man vælger den løsning. Tit kan plakaterne med lidt kræft og hoppen hurtigt rives ned.

Kunstnerisk hærværk

Der har været mange eksempler på aktioner hvor Dansk Folkepartis plakater har fået et klistermærke med på skriften racist på sat, der er også andre historier hvor der er blevet tegnet på plakaterne, nogen gange er det hagekors, andre gange skæg, efter hvad der er kendskab til i riv-valgplakater-ned historie så er en Dansk Folkeparti plakat også engang blevet rettet så manden på plakaten lignede en pirat.

Dem der bliver udsat for dette kalder det ofte hærværk, men i aktivistiske kredse er det anerkendt om kunstnerisk hærværk og nogen kunstner grupper sætter mange kræfter ind for denne kunst.

Baggrund for aktionen

Baggrunden for en nedrivning af valgplakater aktion er politisk, eksempelvis kan det være på grund af Dansk Folkeparti's racistiske politik at deres valgplakater bliver revet ned, eller Venstre's fordi de har sendt danske tropper til Afghanistan og Irak.

Lad være med at skrive en pressemeddelse over aktionen i jeres normale aktionsgruppes navn, opdigt et nyt og brug, da i kan risikere at partierne anmelder jer for hærværk. Aktionen kan medfører straf for hærværk, og man skal derfor ikke deltage i denne aktionsform hvis ens politiske samvittighed forbyder en at gøre noget imod loven.