MusikArrangementGuide

Fra AktiWiki
Spring til navigation Spring til søgning

Musik Arrangement/Koncert Kit

(denne guide er skrevet til at holde et arrangement i nogle lokaler man ikke selv ejer, da det er det eneste vi har erfaringer med. Det ville være lækkert hvis nogle andre kunne skrive tilføjelse/rettelser ang. At holde koncert i egne lokaler da det naturligvis ændrer situationen en hel del)

Formål: Goodwill, medlemmer, kulturliv, penge. Opgaver(hovedemner):

(find evt. tovholder til alle 5 emner – det virker!) Tid og Sted. Bands. Økonomi. PR. Politik.

Tid og sted:

Find et sted, dato og tid. Sørg for at det ikke falder sammen med andre begivenheder, der ellers ville tiltrække jeres målgruppe (fx gymnasiefester), eller jer selv (SUF-ting, seminarer og lign.)

Bands:

Skaf nogle bands, der er villige til at spille for det i kan betale (som oftest vil være forplejning (mad og øl) og transport. Hvis der er mulighed for at i laver noget mad og så fragter det hen til stedet ville det være optimalt da bands har en eller anden evne til at spise den en dyre pizza efter den anden. Husk at tjekke om nogle band-medlemmer er vegetarer, veganere muslimer eller noget andet, der har indflydelse på menuen. Sørg for at der er klare aftaler omkring ”groupies” og venner af bandet. Hvis i inviterer 10 musikere og sørger for øl og mad til 10, går det ikke at hvert band tager 3-4 mennesker med der også skal have del i goderne. Husk at tage hensyn til spillestedets normale regler ang. Bands (band-øl bliver i band-rummet og den slags, hvad der nu er af småting) som gylden regel er det vigtigt at jer og musikerne har aftalt på forhånd hvad i kan levere, og at i sørger for at musikerne er glade for jer. Hvis der er problemer så prøv så vidt muligt at imødekom kravene fra musikerne, inden for rimelighedens grænser. – det kunne være i, eller andre SUF´ere, skulle bruge dem igen

Økonomi:

Lav et skøn over hvor mange penge der ryger ud (bands og lyd er de dyreste ting på programmet) og så gør jer nogle tanker om hvor mange folk, der kommer. Hvis arrangementet kan løbe i 0 uden éntre er det mest i SUF-ånden (gratis kultur!) Nogle steder kan man aftale med stedet at i får en del af indtægterne ved ølsalg osv. Andre steder har man kun entreen som eneste indtægtskilde. Sørg for at søge SUF om penge, underskudsdækning eller lign i god tid (man kan aldrig være for sikker) Ha´ en klar aftale med jeres bands omkring hvor mange penge de skal have så snart de kommer og hav dem klar i kontanter – ellers blive de sgu nok lidt bitre. GEM KVITTERINGER!

PR:

Gå amok med alt i kan finde på; lav plakater, flyers, kædeSMS´er, kædemails, ring til alt og alle reklamer alle steder hvor det er muligt, skoler, plakatsøjler, flade overflader der ikke er plakatsøjler (men vær opmærksom på folk klager til det sted i arrangerer noget, oftest ikke til jer, i kan blive uvenner med hende der ejer det sted i bruger). Stop ikke før alle unge i byen er informerede!

Politik:

Tænk over hvor meget i vil prioritere det politiske budskab. Lange taler frarådes, men man kan ikke bare lægge nogle stakke ”Frontalt” ud og så være sikker på folk læser dem. Man kan sælge merchandise, hvis man har overskud til at bestille den slags hjem og sælge det videre, men der kan sagtens gøres mere. De bands i inviterer kan have et klart politisk budskab i deres sange, i kan have en info-stand og/eller en masse andet. Men hvis i gør det meget politisk så væk klar over at folk, der ikke er interesserede i jeres politik går igen med deres pengepung, og ikke kommer igen en anden gang i holder noget lignende (hvilket jo kan være en fordel, trods alt)

Held og lykke med det, glæder mig til at besøge jeres koncerter!!

Alle er selvfølgeligt velkomne til at rette og tilføjelse til denne artikel. Tak til:

SUF-Næstved (Specielt Stege) Studenternes Hus, Næstved Patienterne Tricky Fates