Mødereferater

Fra AktiWiki
Spring til navigation Spring til søgning

Mødereferater er en central del for driften af jeres lokalgruppe. Referater fungerer både som en huskeliste for dem der var til mødet, og påtog sig opgaver, og det fungerer til at sikre at de der ikke kunne komme til mødet også er klar over hvad der sker i lokalgruppen.

Laver man ikke mødereferater bliver arbejdet i lokalgruppen hurtigt en mudret affære. Ingen kan huske præcis hvem der skulle lave hvad, og det bliver meget svært at få nogen som helst kontinuitet i arbejdet. Vigtigst af alt er referater også en måde at sprede information til hele lokalgruppen. Hvis man ikke laver referater ender enkelte medlemmer med at besidde meget mere information end andre, og der kan udvikle sig et meget udtalt magthieraki omkring dem.

Sørg derfor for:

Send referater ud hurtigst muligt efter mødet.

Opret en mailingliste, på den måde modtager alle medlemmer, der har tilmeldt sig, automatisk alle referater samt alle andre beskeder, hvilket gør at der ikke bliver forskel på "dem der var til mødet", og "dem der ikke var"

På www.groupcare.dk kan man oprette mailinglister, men det koster penge at få fuld nytte af siden. Gratis alternativer er f.eks. http://groups.google.com og http://groups.yahoo.com.

Skriv opgaver og meddelelser ned nøjagtigt og omhyggeligt.

Det er en god idé at bruge mødereferaterne som en slags statestik over hvordan det går i lokalgrupperne, er det de samme 3 mennesker der sidder med alt arbejdet og er der nogle der ikke er med så kig jeres gamle referater igennem og ryst lidt i posen dette kan styrke lokalgruppen meget.