Klistermærker

Fra AktiWiki
Spring til navigation Spring til søgning
Et gammelt klistermærke lavet af REBEL

Klistermærker kan bruges til mobilisering, propagandaspredning eller bare til at gøre gadebilledet smukkere.

Højreradikale fascistiske grupper bruger også graffiti, plakater og klistermærker til at fremme deres propaganda. Når dette viser sig i organiseret opsætning af klistermærker og plakater, imødegår vi dem ved at fjerne og overklæbe deres propaganda. Med vores egne klistermærker kan vi dække deres had, og samtidig give et modsvar; klistermærkeopsætning er en måde at vise hinanden at vi kæmper samme kamp, selvom vi måske ikke kender hinandens grupper og affilierede.

Klistermærkeopsætning er også en måde at omforme gadebilledet fra et kapitalistisk hav af reklamer til vores egen gade, vores egen by, hvor vi bestemmer hvordan der ser ud.

Anskaffelse af klistermærker

Steder man finder klistermærker

Steder hvor man kan finde klistermærker i København:

Hjemmesider hvor man kan købe klistermærker

Lave et hjemmelavet klistermærke

Hvis man skal lave et godt klistermærke skal man bruge følgende ting: Bred, gennemsigtig tape, papir og noget at skrive med eller en printer.

  1. Find papiret frem og tegn eller skriv, hvad du vil. (Skal man lave mange ens klistermærker, er en printer/kopimaskine en god ide)
  2. Gå hen til det sted du vil sætte klistermærket op (et godt sted, ville være i et vejkryds, eller på et bus-stoppested)
  3. Klæb et stykke tape på papiret, og sæt det på væggen, lygtepælen el.lign.

Tips til klistermærkeopsætning:[1]

  1. Tænk over hvor du smider det op, går du efter at dække hele områder hurtigt er det måske bedst at holde sig til elbokse og lygtepæle, er målet specifikt så tjek om der kameraer i butiksruden eller om der folk der holder øje med dig.
  2. Hav en god stak med, man løber tør før man tror det.
  3. Du finder klistermærker i din lokale venstreradikale kulturhus/bogcafe ellers er internettet en god ressource.
  4. En lille malingsskraber i lommen, en øloplukker eller et par nøgler er gode værktøjer til at ødelægge højreradikale klistermærker.
  5. Klistermærker klistre ikke så godt når det regner.

Konfronts guide til stickerruns[1]Kilder