KædeSMS

Fra AktiWiki
Spring til navigation Spring til søgning

Tommelfingerregler for kædesms

Kædesms’er kan være kraftfulde redskaber til at mobilisere folk, særligt til spontane protester. Kædesms’er er beskeder, som afsenderen forventer at modtageren sender videre. De slutter tit med ordene ”send videre” eller ”spred ordet”.

Gode ideer:

FIND KNUDERNE I DIT NETVÆRK

Hvem kender du, som kender mange mennesker, og som færdes i nogle andre omgangskredse end dig selv? Måske hører de slet ikke blandt dine nærmeste partikammerater. Forestil dig disse personer, som de vigtigste knudepunkter i det netværk, som din sms skal spredes igennem. Snak med dem! Hvad skal en kædesms handle om, for at de vil sende den videre? Et godt knudepunkt har tit fri sms, og en telefon der kan sende til grupper.

SKAF DINE VENNER GADEKREDIT

Sæt dig i dine venners sko. Hvordan skal en sms se ud, for at de vil synes, at det er cool at sende den videre? Kommer dine venner til at vinde eller tabe anseelse, hvis de sender din kædebesked videre? Husk at både form og indhold er vigtigt!

TÆNK OVER OM DER SKAL UNDERSKRIFT PÅ

En kædesms er ikke en løbeseddel, den er et elektronisk rygte. Dvs at den mellem linjerne fortæller, at ”jeg har hørt at...”. Overvej derfor om der overhovedet skal skrives afsender på beskeden. Tænk på at folk, der står inde for budskabet, måske alligevel ikke har lyst til at blive forbundet med vores parti.

OPDYRK EN KÆDE-SMS-KULTUR

Hvis folk i dit område er blevet vænnet til at bruge kædesms’er, er de lettere at mobilisere til politiske kampe. Ger det til en vane at invitere til fester, fodbold eller fisketure gennem kædesms.

Dårlige ideer:

SMS PA DET FORKERTE TIDSPUNKT

Lad være med at sende kædesms’er på et tidspunkt, hvor dine venner ikke har mulighed for at reagere på den øjeblikkeligt. Hvis du sender til dem om natten, når de sover, er din sms allerede old news om morgenen, når de vågner

SKRIV FOR LANGE SMS’ER

160 – 320 tegn er rigeligt. Henvis om nødvendigt til et website. For en del folk er det dobbelt så dyrt at sende 161 tegn som 160.

SPAM FOLK

Der er ingen grund til at sende en sms, som modtagerne næppe er interesseret i.

TRO AT KÆDESMS ER HEMMELIGT

Hvis du inviterer til en piratfest eller en civil ulydighed flere dage i forvejen, er der en god chance for at politiet er på pletten før dig selv.