Håndtering af pressen

Fra AktiWiki
Spring til navigation Spring til søgning

Hvis du skal ud at lave noget ballade, og satser på at få et interview med pressen, skal du ALTID have tænkt dig nogen tanker inden du tager hjemmefra.


  • Hvorfor laver I aktionen? "Kan I ikke se, folk bliver sure over at I spærrer vejen, lukker bordellerne?"
  • Hvorfor er det så forkert, det I er imod? (Hvis det er en aktion MOD noget)
  • Hvad vil I med jeres aktion? Vil I få politikkerne til at stemme anderledes, stoppe nazi'ernes møde, give et indput til samfundsdebatten, skabe opmærksomhed om noget?


Skriv evt ned, hvad du mener om tingene, hvis det hjælper dig til at kunne huske det, men hiv IKKE papiret frem under interviewet. det ødelægger det hele og får det til at se ud som om du bare taler på vegne af nogen andre og ikke har styr på dine egne holdninger.


Det er smart at have 1 presseansvarlig til aktionen, som man er sikker på kan udtale noget ordentligt. ofte er det smartest, at det er den, der har haft mest med planlægningen af aktionen at gøre, da vedkommende vil have mest styr på research og holdninger til sagen.

Journalisterne vil ofte stille spørgsmål, der kan ødelægge jeres sag "Er I ikke bare imod biler, fordi I ikke selv har nogen?" "Er I sikre på, der foregår kvindehandel på det bordel?" "Skal asylansøgere ikke være glade for, at de overhovedet får et sted at bo?" (De får 6 kvadratmeter) "Har I nogen bedre alternativer selv?" og lignende. Det er derfor vigtigt at have svar parat til den slags spørgsmål, især hvis det er tv! Lav en kort session til et møde, hvor alle kommer med de mest kritiske spørgsmål, journalisterne kunne forestille sig at stille, og lad den presseansvarlige svare. på den måde får man træning i at håndtere absurde spørgsmål, og alle kan i fællesskab udarbejde de bedste svar, som viser, at vi selvfølgelig har ret.