Facefronting

Fra AktiWiki
Spring til navigation Spring til søgning

Facefronting er når du og dine kammerater samles på et af byens samlingsteder (pladser, strøg eller lignende) og deler flyers ud til alle der kommer i nærheden af jer. Du kender det højst sansynligt fra Amnesty International, Unicef eller lignene, men kan nu også bruges af venstrefløjsaktivister med en hang til kolde fødder! Facefronting er en ret hård, men til tider også effektiv måde at komme i kontakt med folk på.

Facefronting kan være hårdt fordi man let kan komme til at stå i flere timer mens folk bare på tur siger nej til dig. Det skal man ikke lade sig slå ud af! Facefronting kan også være en vildt positiv oplevelse, hvor man bliver fyldt med an masse gejst og lyst til mere!

Fordelene ved facefronting er hovedsageligt den personlige kontakt til målgruppen, og at man når bredt ud hurtigt Ulemperne er som sagt at det er hårdt arbejde; man kan risikere at ingen gider modtage flyeren/bladet, eller at der ganske enkelt ikke er nogen på gaden den pågældende dag.

Man bør gøre sig klart hvornår facefronting er en god idé, og hvornår andre strategier måske er mere velvalgte, og i ethvert tilfælde sørge for at materialerne er tilpasset facefronting. Facefronting er f.eks. en god idé i forholde til at mobilisere bredt, til demonstrationer/debatter/borgermøder for emner folk i forvejen kender til, men er knap så god en idé ift. at bevidstgøre folk om et emne, eller at sætte et emne på dagsordenen.

Udover det er facefronting ret ligetil.

  • Lav en stak flyers, eller grib en stak blade,
  • Begiv jer i en gruppe på 3-6 stykker ud og gå i gang.
  • Lad være med at giv op, hold humøret oppe, sørg for at alle deler ud, og ikke bare står sammen og hænger.
  • Overvej også hvilket tøj i har på, folks forventninger til jer kan være stærkt påvirket af hvordan i er klædt. Eksperimenter evt. med at være klædt forskellig, hvor en er klædt i jakkesæt, en anden ligner en typisk venstreorienteret osv.

Hvis alle giver en hånd med er det overstået på 2 timer, men hvis alle står og hænger mens en enkelt spæner rundt, tager det 4 timer og i får ikke delt alle materialerne ud.

De trænede uddelere har lært at det er en god idé at holde materialerne i den ene hånd, på en måde så alle kan se hvad der står på ”forsiden”, og så dele ud fra den stak med den anden. Sådan undgår man at stikke materialer i hånden på folk der slet ikke er interesserede, og minimerer derved spild! Husk at smile til folk, og prøv at virke glad, det giver et bedre resultat, end at være sur og tvær.

Hvis folk er interesserede er det super vigtigt at i følger op på det, tager en diskussion med dem, og får uddybet jeres pointer. En gang imellem kommer der også nogen der er kontrert uenige med jer, og bare har lyst til at stå og skælde jer ud. Tag den med ro – tag diskussionen, og når det ikke længere nytter noget så sig tak for i dag og fortsæt med at dele materialer ud.

Saml folk sammen bagefter, drik en kop varm kakao eller en øl, og snak om hvordan i synes det gik- skal i gentage det, var tidspunktet rigtigt etc.