Bannerdrop

Fra AktiWiki
Spring til navigation Spring til søgning
Bannerdrop 1. maj 2020

Hvor og hvornår?

Bannerdrops kan bruges i flere sammenhænge, f.eks. i anledning af demonstrationer eller bare alment dannende. De kan hænges ud fra broer eller vinduer når en demo passerer, når det er i forbindelse af demoer kan man også kaste konfetti eller balloner ud samtidig.

Hvordan?

Da bannere der bruges til bannerdrops tit er lange kan det være smart at binde snor i hjørnerne, der er ned mod jorden. Der kan så stå nogle nede og binde dem fast eller holde dem, så banneret ikke snor sig eller blafrer. Man kan også lave den løsning at man binder fyldte 1½ liters flasker fast i snorene, men dette er der erfaringer med ikke fungerer så godt. En anden løsning er at fastsætte en træ liste i bunden af stoffet, dette giver både vægt og gør at banner ikke krøller så ledt sammen. Husk altid at sætte banneret forsvarlig op.

Ikke-helt-lovlige steder

Det er naturligvis lovligt at lave bannerdrop fra ens eget hus eller lignende (tænk dog på underboer). Desværre er det ikke altid de mest synlige steder som man selv har lovlig adgang til, og det kan være nødvendigt at se sig om efter bedre egnede placeringer.

Desuden kan det være lettere at få det omtalt i (især lokale) medier. Journalister er normalt ligeglade med hvor vigtig indholdt i en sag er, men en smule "drama" gør dem interesserede.

Hvis man vil lave et ulovligt bannerdrop kan det gøres fra en bro over en vej eller et andet sted der bliver set af mange. Det er smart, hvis det er et svært tilgængeligt sted da det så tager længere tid for ordensmagten at få det ned. Man skal sørge for at det går hurtigt med at få hængt banneret op, det skal også foregå uset så man kan evt. gøre det om natten og sørge for at have sort tøj på. Da det ikke er lovligt er det smart at have en vagt der kan advare hvis der kommer nogen, i denne forbindelse er walkie-talkier gode. Man kan i forbindelse med denne form for bannerdrops tage billede af banneret, når det hænger. Billedet kan man sende sammen med en pressemeddelelse, som forklarer mere uddybende. Den kan man så sende til den lokale avis eller andre medier. Man skal huske inden at man skal lave et ulovligt bannerdrop at have styr på alt; vide hvor hvornår hvordan. Man skal sørge for at man har de ting med man kan have brug for, dette kan være f. eks tape, huller i banneret, reb og vægt i bunden (vigtigt). Det er smart at man laver en tjekliste over de ting der er nødvendige da dette kan hjælpe til at man husker dem.