Street art

Fra AktiWiki
Version fra 25. sep. 2020, 16:47 af Admin (diskussion | bidrag) Admin (diskussion | bidrag)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)
Spring til navigation Spring til søgning

Teknikker

Traditionelt bruges spraydåser til at male malerier på facader, mure o.lign., "street art" dækker dog også over mange andre teknikker som posters, klistermærker og stencils. Street Art findes overalt i verdenen dog mest i storbyer.

Stencil

En Stencil er tal, bogstaver, illustrationer, eller en anden form eller billede skåret ud af et tyndt materiale(Papir, Pap, Metal eller tyndt plastik). Stencils bruges til at skabe skarpkantede billeder af den ønskede illustration, ved at male over stencil'en så malingen går igennem de udskårne huller og påføres til overfladen.


Her følger en guide til at lave sine egne skabeloner (stencils) så man hurtigt og let kan få sit budskab op.

Stencils kan også bruges til at trykke t-shirts. til denne process skal man i stedet for spraymaling bruge stofmaling og en skumrulle

Klistermærker

Klistermærker rocks!

De er lette altid at have i lommen. Det ultimative sted at sætte klistermærker op er i vejkryds, når man alligevel står og venter for rødt, ved busstoppesteder, eller andre centrale steder, hvor der er mange mennesker, der stopper op og ikke har andet at lave, end at kigge på hver lille forandring der er i gadebilledet - dine seje klistermærker.

Desværre har nazi'erne også fundet ud af, at det er en let måde at blive set på. Finder du et naziklistermærke, skal det straks pilles ned og sendes til redox, hvor du fortæller dem, hvor du fandt det. Desværre kan de være forbandet svære, at få af lygtepæle og elbokse, men heldigvis har man altid en stak SUF klistermærker i lommen, som man kan smække hen over.

Maling

Maling fås billigt i røverkøb, 5 dåser for 100 kr. men malingen er af meget ringe kvalitet. Mærkerne Belton og Montana foretrækkes hvis man vil have et bedre resultat, disse kan købes i hiphop forretninger eller andre malerbutikker.

Links