Ungdomshuset Dortheavej 61

Fra AktiWiki
Version fra 18. feb. 2021, 01:29 af Admin (diskussion | bidrag) Admin (diskussion | bidrag) (Oprettede siden med "thumb|Ungdomshuset Dortheavej 61 '''Ungdomshuset''' på Dortheavej 61 (også kendt som ''det nye ungdomshus'', ''Dortheavej'' eller (...")
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)
Spring til navigation Spring til søgning
Ungdomshuset Dortheavej 61

Ungdomshuset på Dortheavej 61 (også kendt som det nye ungdomshus, Dortheavej eller (tidligere) Overdrevet) er et brugerstyret kulturhus og undergrundsscene for forskellige grupper af fortrinsvis unge, der kulturelt og/eller politisk tager afstand fra det etablerede samfund. Ungdomshuset åbnede den 18. oktober 2008 som erstatning for Ungdomshuset Jagtvej 69, som i marts 2007 var blevet ryddet og revet ned, hvilket førte til halvandet års demonstrationer og protester, blandt andet Torsdagsdemoerne.

De 5 grundregler

Fra Ungdomshusets hjemmeside:

For at skabe et fristed er det nødvendigt at konfrontere det og dem der indskrænker andres frihed. Derfor har vi 5 grundregler som vi forventer at alle aktivister og brugere respekterer - uanset om det er under en koncert fredag aften eller en ganske almindelig tirsdag på en bænk i gården.

  • INGEN RACISME
  • INGEN SEXISME
  • INGEN HOMOFOBI/HETEROSEXISME
  • INGEN VOLD
  • INGEN HÅRDE STOFFER

Mandagsmødet

Fra Ungdomshusets hjemmeside:

Vi har ikke nogen bestyrelse og vi har ikke nogen leder. Det gider vi ikke. Vores øverste myndighed er mandagsmødet, der afholdes hver (ja, gæt selv) kl. 19. Mandagsmødet er husets fællesmøde for alle aktivister og brugere. Her koordineres mellem grupper og enkeltpersoner i huset, her diskuteres eventuelle konflikter mellem folk og her tages de beslutninger som vedrører os alle. Alle, der føler en tilknytning til huset eller gerne vil have det, er velkomne, men vær opmærksom på at møderne kan være ret interne. På mødet gennemgås den forgangne og den kommende uges arrangementer i fællesskab mens aktivistplanen sendes rundt. Så diskuteres de punkter folk har ønsket at få vendt. Med jævne mellemrum tages større principielle diskussioner op. Så foregår det som regel ved at der holdes et oplæg om emnet, hvorefter det diskuteres grundigt - nogle gange over flere mandage.

Vi decentraliserer så mange beslutninger som muligt. Mandagsmødet blander sig ikke i, hvad de enkelte grupper foretager sig, så længe de ikke er i konflikt med fællesskabets beslutninger. Alle gruppers eller enkeltpersoners handlinger kan dog tages op til diskussion på mandagsmødet. Vi mener at den enkelte kan stilles til ansvar for fællesskabet og at vi bør søge at løse konflikter kollektivt.

Vi stemmer ikke på mandagsmøderne men beslutter ved konsensus - løsninger vi alle kan leve med. Den mulighed har vi, fordi vi ønsker fælles beslutninger og fælles handling, i stedet for at være i konstant konkurrence med hinanden om egne projekter. Nogle gange er det svært at finde kompromiser, hvor alle er tilfredse, men det handler netop om at lære at holde fast, når det gælder, men at give sig, når man kan se logikken i andres synspunkter.

Huset og beliggenhed

Fra Ungdomshusets hjemmeside:

Ejendommen ligger mellem Dortheavej og Rentemestervej i Nordvest ca. 2,8 km fra Jagtvej 69.

De bygninger, som nu fungerer som vores nye Ungdomshus er et anneks på 600 m2 samt halvdelene af det hovedhus der før var en del af kulturhuset. Det samlede areal er ca. 2.000 m2, hvilket svarer til Ungdomshuset på Jagtvejs areal.

I annexets stueplan har vi etableret spillestedet og baren "Dödsmaskinen" som kan rumme godt 200 personer. 1. Sal rummer husets bogcafé, køkkenet og et fælles rum for de to hvor man kan afholde oplæg, biograf og mindre arrangementer med mad.

2. Sal er et stort lækkert og lyst rum som bliver brugt til træning, yoga og andre former for sport og dans samt større møder.

I hovedhusets stueplan kommer den store koncertsal til at være. Den er vi stadig i gang med at bygge på og lydisolere. 1. Sal er også en del af koncertsalen med en balkon med udsyn over selve salen. Den samlede koncertsal kommer til at kunne huse 750 mennesker når den er færdig

På 2. sal kommer et væld af kreative værksteder (serigrafi værksted, sy-, tegne/male- og fotografi mørkekammer), kontorer og mødelokaler.

På 3. Sal er husets øvelokale forening + lydteknikere i gang med at bygge. Hele etagen kommer fremover til at have 4 øvelokaler samt et indspilnings studie.

Fondsløsning

Fra Ungdomshusets hjemmeside:

Vi er gået ind på en fondsløsning, hvor Fonden Jagtvej 69 lejer lokalerne af kommunen men får pengene tilbage igen, som et driftstilskud. Sådan skal det åbenbart være for at fungere i kommunebureaukratiet.

Fonden fungerer som formelt og juridisk bindeled og stødpude mellem ungdomshus og kommune. Forholdet mellem fond og kommune er afklaret igennem en lang række aftaler. Forholdet mellem fond og brugere er afklaret i én samarbejdsaftale.

Eksterne links

Ungdomshusets hjemmeside