Forskel mellem versioner af "Lokalgruppeopstart"

Fra AktiWiki
Spring til navigation Spring til søgning
da>Danili
(Oprettede siden med "Formålet med denne håndbog for SUFere er blandt andet at du/I skal have lidt inspiration, hvis du/I vil starte en SUF lokalgruppe. Konkret kan I gøre som følger === B...")
 
m (1 version importeret)

Versionen fra 16. sep. 2020, 06:30

Formålet med denne håndbog for SUFere er blandt andet at du/I skal have lidt inspiration, hvis du/I vil starte en SUF lokalgruppe. Konkret kan I gøre som følger


Bed om hjælp

  • Kontakt sekretariatet eller den nærmeste større lokalgruppe og sig at I ønsker at lave en afdeling, så de kan hjælpe Jer igang.
  • Hold f.eks. et møde med en "gammel" SUFer. Sekretariatet sørger for at finde en person, hvis I beder dem om det. Det kan være et lukket eller et åbent opstartsmøde. Emnet kan være "Hvorfor være socialist?" eller "Hvad er der galt med kapitalismen?". Det kan også slet og ret være en intro til SUF - vores historie og hvad vi laver lige nu.

Gør jer synlige

  • Det er en god idé at gøre sig synlig i gadebilledet nogle uger før man holder det første opstartsmøde. Det kan f.eks. være ved at dele aviser ud eller sætte plakater op. I kan evt. ansøge om økonomisk støtte ved at kontakte ledelsen eller koordinationsgruppen. Men før I gør det, kan I med fordel kontakte én lokal fagforening og høre om de ikke kunne hjælpe Jer f.eks. med at kopiere plakater og løbesedler. Kontakt også den lokale presse, hvilket især kan give positivt resultat i mindre provinsbyer.
  • Find ud af, om der er nogen i byen/området, som det er værd at samarbejde med evt. en lærlingeklub, en afdeling af Enhedslisten etc. og tag kontakt til dem.
  • De fleste kommuner stiller lokaler til rådighed for foreninger (oftest på folkeskoler). Det lokale gymnasium er også en mulighed. Ellers prøv et af byens medborgerhuse eller kontakt den lokale fagforening (3F plejer at være glade for, at der er nogle unge mennesker der kæmper for at vælte regeringen).

Vær organiserede

  • Vælg en økonomiansvarlig og kontakt kasseren. Det er en fordel at registrere sig som forening hos kommunen, da der derved åbnes op for økonomisk støtte til lokaler og aktiviteter (bl.a. til deltagelse i Leder & Instruktørkurser). Reglerne for støtte varierer fra kommune til kommune, men som regel kan i kontakte Kultur & Fritidsudvalget og høre dem, hvordan det forholder sig.
  • Find også en kontaktperson. På den måde kan sekretariatet henvise nye medlemmer til hende/ham. Det behøver ikke være nogen kæmpe opgave,

Brug landsorganisationen

  • Bestil et godt lager af materiale, så I har lidt at dele ud.
  • I løbet af året afholder SUF seminarer og intro-kurser. På den måde får I et indblik i, hvad der sker i organisationen og møder andre aktive SUFere. Det er også en god måde at få lidt viden og inspiration på. To gange om året er der desuden stormøder, hvor SUFs politik bliver til. Hver sommer er der også en sommerlejr et sted i landet.
  • Deltag af de igangværende aktiviteter/kampagner, som foregår på landsplan.
  • Det kan også være en god ide at skrive et lille indlæg til vores medlemsblad Blomster & Barrikader eller på SUFs debat maillingliste, så andre lokalgrupper ved at I eksisterer. Også hvis I har opstartsvanskeligheder kan det være en god idé, da andre lokalgrupper sikkert har prøvet noget lignende og kan give Jer en hånd med på vejen.




At starte en lokalgruppe er ikke let, og foudsætter en del benarbejde inden man har en holdbar lokalgruppe. En overordnet ting der let kan gå galt er at der ender med at være en enkelt der påtager sig hele opgaven, og konstant er bange for at uddelegere ansvar til andre i gruppen. Alle erfaringer siger at folk vokser med opgaven, og at ansvar skaber engagement. Hvis man sørger for hele tiden at fordele arbejdet i lokalgruppen sørger man også for at gøre arbejdet til et fælles projekt, og er dermed med til at skabe en masse fælles gejst i lokalgruppen!