Forskel mellem versioner af "SUF-kampagner"

Fra AktiWiki
Spring til navigation Spring til søgning
m (1 version importeret)
Linje 27: Linje 27:




[http://ungdomsfront.dk/events.asp?mode=campaigns Tidligere SUF-kampagner]
[[kategori lokalgruppearbejde]]

Versionen fra 23. dec. 2020, 04:32

En stor del af SUFs arbejde de nationale kampagner. Almindeligvis plejer vi i SUF at køre en vinterkampagne, en skolestartskampagne, og 1-2 andre mindre kampagner om året.

En national kampagne kan svinge i størrelse alt efter hvilken kampagne det er, og hvor mange penge man har prioriteret til den, men forløbet omkring alle kampagner er mere eller mindre ens, og kan deles op et et par klare faser. Brug vejledningen til at komme igang med en kampagne eller til at springe med på en.


1: Idé.

I lokalgruppen, eller sammen med nogle anmdre af dine SUF-venner ender man ofte med at diskutere div. problemer i det kapitalistiske samfund, og ender ofte med at diskutere enkeltaspekter af samfundet - racisme, sexisme, forurening etc. Pludselig tænker man "Hey! SUF skal fokusere på Anti-Racisme i år!", og straks er kampagnen godt på vej.


2: Forslag til stormødet

Fra ideen er det så nødvendigt at i sætter jer ned og konkretiserer hvordan SUF skal sætte fokus på jeres emne: skal i ud og debattere på skoler? skal i lave klistermærker, lave plakater, lave papirsfly og masker? Skal i ud i lokalgrupper eller holde seminar? Vær kreativ, tænk på hvordan man kan rette materialer og fremgangsmåde til netop lige jeres emne. Skriv gerne et forløb ned i forslaget - hvornår skal kampagnen køre, og hvordan skal den organiseres? Sidst så skriv gerne en begrundelse for hvorfår netop lige jeres emne er vigtigt, og send det ind til sekretariatet som et forslag til næstkommende stormøde. I løbet af selve stormødet har folk mulighed for at stille ændringsforslag til kampagnen, således at den kan tilpasses div hensyn folk nu finder vigtige.


3: Planlægning

Efter dit forslag er vedtaget på stormødet sørger ledelsen for at der bliver fulgt op på kampagnen, oftest ved at indkalde til et åbent kampagnegruppemøde, for dig, og alle andre med en særlig enteresse for det emne du har stillet forslag om. Herfra ophører ledelsen formelt set med at aktivt forme kampagnen. Det er nu kampagnegruppen der skal eksekvere det forslag der er blevet vedtaget på stormødet. I kampagnegruppen er det oftest bedst at sørge for at man når en politisk enighed om hvad det vedtagne forslag indebærer, og derefter sørge for at uddellegere ansvaret for at skrive tekster, layoute, indkøbe materialer og lignene internt i gruppen. Dennne fase tager som regel noget tid da det oftest tager flere gennemskrivninger at opnå enighed om f.eks. tekst til materialer og lign. Ledelsen skal i sidste ende godkende de færdige materialer før de bliver sendt i trykken, så det er god stil at involvere dem allerede når i skriver tekster, ellers kunne i risikere at spilde layouterens tid hvis ledelsen forkaster materialerne.


4: Eksekvering.

Tillyke! Forhåbentligt tog planlægningen ikke alt for lang tid, men sidste fase er mesat bare at få materialerne ud af døren til lokalgrupperne, afholde jeres planlagte seminar/koncert/oplæg/debatter og lignene. Det er vigtigt at i husker at evaluere over hele forløbet, og medlemmernes samt mediernes respons på kampagnen når kampagnen er helt overstået.


kategori lokalgruppearbejde