Forskel mellem versioner af "Lav en hjemmeside"

Fra AktiWiki
Spring til navigation Spring til søgning
da>Danili
 
m (1 version importeret)
 
(Ingen forskel)

Nuværende version fra 16. sep. 2020, 07:30

Organisations og bevægelses hjemmeside

Vis hvad i mener og hvorfor! Hvis hvordan man kan kontakte jer! Vis hvor i har grupper!


Kampagne hjemmeside

Lav en kampagne hjemmeside, i forbindelse med en kampagne. I eksempel forbindelse med bz aktioner, lav en BZ gruppe hjemmeside og skriv om hvorfor i gør det og fortæl om jeres aktioner fra jeres side.

Hvad du gør

Der er forskellige metoder til at lave en hjemmeside, også alt afhængigt af budgettet. 1. Køb et domæne navn og hosting service hos en udbyder. 2. Lav en gratis hjemmeside. 3. Host din egen server.

Her vil jeg kort beskrive hvad man skal gøre for at udføre de forskellige former for hjemmesider.

1. Et dansk(.dk) domæne navn koster ikke særlig meget, ca en 45 til 90 kroner om året. For at tjekke om det valgte domæne navn er ledigt skal du gå ind på DK Hostmaster's hjemmeside. Her kan du også købe det med det samme, så selv hvis du ikke skal bruge det "idag" så kan det godt være en idé at købe det i forvejen. på andre sider(liste kommer længere nede af siden) kan du købe domæne navnet og X antal måneders hosting. Det kan dog være en god ide at læse det med småt da mange udbydere som regel har en begrænsning på hvor meget trafik du må have per månede.

Efter du/i har købt et domæne og hosting vil der gå et par dage for at navnet blever aktiveret. Det er som regelt en god idé at lege lidt med designet på hjemmesiden, indholdet mm så i har det klart når at side navnet bliver tilgængeligt fra resten af nettet. Når navnet er aktiveret vil enhver enhed med internet kunne tilgå siden, så hvis i ikke er færdige med hjemmesiden læg en midlertidig side op med kort information om jer, og evt. en lanceringsdato. Mange udbydere har også hjemmeside programmer så man ikke behøver noget kendskab til HTML/PHP programmering.

2. Hvis økonomien strammer kan man også vælge at lave en gratis hjemmeside. Ofte har de dog et navn foran jeres side, hvilket kan gøre dem besværlige at huske. Mange gratis udbydere har dog en form for side laver, så hvis du ikke har styr på hjemmesider kan det være en hjælpende hånd. Dog er disse sider ofte underlagt en masse ting de IKKE kan(forummer, PHP-sider mm).En gratis hjemmeside egner sig ikke til f.eks. en kampagne da de typisk kommer til at lægger på en "sti" der hedder www.gratishjemmeside.dk/kampagne.

3. Dette er en vanskeligere måde at have en hjemmeside på, men det har også store gevinster. Ved de fleste udbydere af hjemmesider har en begrænsning på antallet af email konto'er, subdomæner(www.eksemple.dinside.dk) som du undgår ved at have en server stående derhjemme. Der er dog også nogle krav. Din upload hastighed skal helst være på 20mb+ da 15-25+ aktive brugere(eller hackere fra højrefløjen/PET) ellers vil kunne lægge siden ned meget nemt. udover upload hastigheden skal du selvfølgelig også bruge en gammel PC(staionær helst, men til mindre projekter kan en bærbar også bruges). jeg skal nok skrive mere om det praktiske med egen server senere.